Головна Новини Здоров'я фармація У Києві зафіксована рекордна кількість заражених на кір
commentss НОВИНИ Всі новини

У Києві зафіксована рекордна кількість заражених на кір

Лікарі запевняють, що таких масштабів зараження не було з часів розпаду СРСР

13 серпня 2019, 18:44 comments2032
Поділіться публікацією:
У Києві зафіксована рекордна кількість заражених на кір

В українській столиці — наймасштабніший спалах кору за всі роки української незалежності. Про це повідомила директор Департаменту охорони здоров'я Києва Валентина Гінзбург, передає ВВС Україна.

За її словами, за перші шість місяців 2019 року в Києві на кір захворіли вже понад п'ять тисяч людей, при цьому майже три тисячі з них — дорослі. Це в три рази більше аналогічного періоду 2018 року.

Близько половини хворих, за словами Гінзбург, мали потребу в госпіталізації. Двоє людей померли від захворювання — обидва не були щеплені від кору.

"Просто кілька цифр, які вражають. У 2015 році в Києві на кір хворіло 5 осіб. З 2016 — 3. У 2017 — 87. У 2018 — 3045. А за півроку 2019 — понад 5000", — відзначила  Валентина Гінзбург.

"Це не просто сумна статистика. Це реальна загроза, протистояти якій можна тільки з позицій відповідального ставлення до імунопрофілактики. Сьогодні вже нічого, крім щеплень, не убезпечить Київ від спалахів і епідемій вакцинокерованих інфекційних хвороб", — додала вона.

За словами Гінзбург, батьки, які відмовляються щепити дитину, і дорослі, які нехтують імунопрофілактики, "піддають своїх дітей, себе і всіх навколо небезпеки".

Нагадаємо, видання "Коментарі" повідомляло лише минулого тижня про неймовірні темпи захворювання на кір серед українців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!