Головна Новини Здоров'я фармація Як відрізнити справжні ліки від підробки: 5 способів
commentss НОВИНИ Всі новини

Як відрізнити справжні ліки від підробки: 5 способів

Фальсифікатів в аптеках, як і раніше вистачає

15 серпня 2019, 12:15 comments3060
Поділіться публікацією:
Як відрізнити справжні ліки від підробки: 5 способів

На українському ринку часто трапляються неякісні підроблені ліки, тому потрібно вміти правильно вибирати медикаменти.

Фальшивкою можуть виявитися дуже дорогі ліки проти раку, так і звичайні знеболюючі. Проблема підробки ліків стосується всіх країн, з будь-яким рівнем доходу, але особливо гостро її відчувають жителі з ослабленими системами охорони здоров'я. Як же відрізнити справжні ліки від підробки?

Вибирайте аптеку. Чим більше аптека і ширше аптечна мережа, тим менше шансів зіткнутися з обманом. Великі аптечні мережі дорожать своєю репутацією і не зв'язуються з недобросовісними виробниками та постачальниками.

- Читайте інструкцію. Всі препарати, які легально продаються на території України, супроводжуються інструкцією українською мовою. Якщо її немає, – це привід додаткової перевірки препарату або відмови від нього.

- Огляньте упаковку. Розвалюється коробка, змащено друк, відсутність вкладиша, або вкладиш, написаний шрифтом не схожим на фабричний. Все це ознаки підробки товару. Перевірте, щоб упаковка була цілісною, з чітко зазначеним терміном придатності препарату та номером серії.

- Звертайте увагу на чек. Від покупки є сенс відмовитися, не відходячи від каси, якщо в чеку не написано назву препарату, а вказано, наприклад, його вид – анальгетик. В цьому випадку довести, що ви купили конкретно цей препарат конкретно в цій аптеці ви не зможете.

- Будьте обережні в мережі. Купуючи ліки через інтернет, переконайтеся, що це саме сайт аптеки. Про це вам скаже назва ресурсу, контактні дані та інформація з адресами аптек.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, які помилки допускаються при прийомі знеболюючих засобів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!