Головна Новини Здоров'я фармація Супрун запевнила, що якість вакцин не залежить від країни виробника
commentss НОВИНИ Всі новини

Супрун запевнила, що якість вакцин не залежить від країни виробника

Стало відомо, які вакцини якісні

17 серпня 2019, 15:19 comments2797
Поділіться публікацією:
Супрун запевнила, що якість вакцин не залежить від країни виробника

Якість вакцин не залежить від країни-виробника. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написала в. о голови Моз Уляна Супрун.

Вона зазначила, що головний орієнтир, що визначає, чи дійсно безпечні та ефективні вакцини — це хто і яким чином підтвердив їх якість.

“І мова не йде про експертні думки окремо взятих осіб або яку географічну локацію. Оцінкою якості та безпеки вакцин займаються авторитетні організації в області охорони здоров'я. У випадку з вакцинами, які для України закуповує UNICEF Ukraine, їх якість підтверджена перекваліфікацією Всесвітньої організації охорони здоров'я. У разі вакцини КПК (проти кору, паротиту, краснухи), закупленої в США — Управлінням і продовольства медикаментів (FDA), — написала чиновниця.

Супрун зазначила, що вакцини за календарем щеплень Україна закуповує в шести країнах:

• Бельгії та США — вакцину від кору, паротиту та краснухи

• Бельгії та Франції — вакцину від поліомієліту

• Болгарії — вакцину для профілактики туберкульозу

• Південної Кореї — вакцину від гепатиту В

• Індії — вакцину для профілактики гемофільної інфекції типу b і вакцину від коклюшу, дифтерії та правця.

Також вона додала, що вакцини цих виробників використовуються у всьому світі.

“Вони мають потужні виробництва, які відповідають суворим стандартам якості. Усі вакцини, що закуповуються Україною в них, мають однаковий рівень якості, що підтверджено преквалификацикей відповідних організацій. У тому числі в лабораторіях ВООЗ", — підкреслила Супрун.

Вона пояснила, що прекваліфікація — це системний процес, який "проводиться, щоб визначити, чи може конкретний виробник виготовляти вакцину, якість якої відповідає міжнародним стандартам".

 

“Це постійний (!) Контроль якості, який не зупиняється після першого ж схвалення вакцини. Він включає перевірку загальних виробничих процесів, перевірки партій вакцин, аудит виробничих майданчиків фахівцями ВООЗ, регулярні повторні перевірки через певні проміжки часу і цільову перевірку партій вакцин, що поставляються через агентства ООН", — йдеться в її повідомленні.

Супрун додала, що близько 30-70% часу виробництва вакцини йде на контроль її якості.

“Іноді люди бояться вакцинувати себе і своїх дітей з-за поствакцинальних реакцій — реакцій після щеплень. У переважній більшості випадків вони не несуть ніякої загрози здоров'ю дитини. Мова йде про підвищення температури, виникнення набряку, ущільнення або почервоніння у місці ін'єкції. В основному вони відбуваються протягом одного-двох днів і абсолютно очікуваними реакціями на вакцини", — говорив Супрун.

За її слова, серйозні реакції на вакцини зустрічаються дуже рідко. Ризик серйозних ускладнень від захворювання, яке можна попередити вакцинацією, набагато вище, ніж ризик виникнення серйозної реакції після щеплення, — написала Супрун.

Вона підсумувала, що коли мова йде про захист від небезпечних хвороб, то "важливо включати здоровий глузд і критичне мислення".

Як повідомляв сайт "Коментарі", 13 серпня кілька сотень людей влаштували мітинг біля стін Офісу президента України. Мітингувальники, більшість з яких – працівники медичних установ, вимагали відставки в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун. Як пояснив один з координаторів акції, координатор медичної служби Евромайдана Андрій Гук, три роки діяльності останніх урядів "показали нездатність виконувати дієву реформу системи охорони здоров'я".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!