Головна Новини Здоров'я фармація Головні помилки при лікуванні грипу у дитини
commentss НОВИНИ Всі новини

Головні помилки при лікуванні грипу у дитини

В першу чергу, малюку потрібно забезпечити постільний режим

20 вересня 2019, 13:24 comments2835
Поділіться публікацією:
Головні помилки при лікуванні грипу у дитини

Якщо вірус грипу здолав малюка, у батьків бажання, як правило, одне – вилікувати як можна швидше. Але варто бути дуже обережними, адже такі благі наміри можуть призвести до серйозних неприємностей.

- Помилка № 1. Збиваємо температуру

При появі слабкості та сонливості, в першу чергу, необхідно виміряти температуру дитині. Якщо вона нижче 38 °С збивати її не рекомендується, адже організм бореться з інфекцією, тому варто запастися терпінням і давати дитині більше рідини. Якщо на термометрі відмітка вище 38 °С, загальний стан погіршився, необхідно викликати лікаря або дати дитині жарознижуючі засоби, прописані педіатром. Не потрібно натирати тіло оцтом та іншими спиртовмісними речовинами – сучасна медицина проти такого способу лікування через можливу інтоксикацію.

- Помилка № 2. Самостійне лікування антибіотиками

У кожної дитини перебіг захворювання відбувається індивідуально, тому неможливо передбачити, якою буде реакція на той чи інший препарат. Займатися самолікуванням категорично забороняється, тому що деякі ліки можуть лише погіршити ситуацію.

- Помилка № 3. Сухість і тепло

Коли у малюка з'являються симптоми грипу батьки намагаються якомога тепліше його укутати в ковдру, щоб він пропотів і недуг скоріше пішов. Крім того, закриваються всі кватирки і двері, щоб в кімнаті було тепло і сухо. Сучасні фахівці стверджують, що такі дії не допомагають в боротьбі із захворюванням, а можуть лише погіршити стан дитини. Справа в тому, що кімнату необхідно періодично провітрювати, так як свіже повітря небезпечне для вірусу грипу.

Помилка № 4. Противірусні препарати

Їх не використовують для лікування дітей молодше 2 років. Імуномодулятори та стимулятори на основі інтерферону є сенс брати тільки на самій початковій стадії грипу, при цьому їх ефективність не доведена.

- Помилка № 5. Нагодувати будь-якою ціною

При симптомах захворювання у дитини може знизитися апетит. Проте багатьох батьків це не зупиняє, вони всіляко намагаються нагодувати своє чадо. Але не варто змушувати дитину їсти насильно, нехай його стан трохи покращиться. Якщо малюк і погодився на їжу, то нехай це буде легкий супчик або каша.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як змусити організм боротися з хворобами.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!