Головна Новини Здоров'я фармація Названа смертельна небезпека аспірину для дітей
commentss НОВИНИ Всі новини

Названа смертельна небезпека аспірину для дітей

Прийом таблеток може викликати розвиток синдрому Рея

23 жовтня 2019, 18:50 comments2147
Поділіться публікацією:
Названа смертельна небезпека аспірину для дітей

Аспірин є самим бюджетним і доступним препаратом, який часто застосовують як жарознижуючий засіб при різних захворюваннях. Проте, дітям до 12 років він суворо протипоказаний.

Лікар-терапевт та імунолог Ірина Ярцева розповідає, що лікування вірусної інфекції за допомогою ацетилсаліцилової кислоти може розвинути у дитини синдром Рея. Це рідкісне, але дуже небезпечне захворювання, яке викликає патологічні зміни в багатьох органах, зокрема, в печінці.

Синдром Рея виникає через кілька днів після вірусної інфекції, такої як грип або вітрянка, найчастіше з'являється у дітей у віці від 4 до 12 років.

Лікар додала, що батьки не очікують таких ускладнень від прийому ліків, тому не здогадуються вчасно перевірити печінку і зайнятися лікуванням.

За словами Ірини Ярцевої, аспірин також не здатний знизити похмільний синдром, як стверждують багато людей. Його прийом лише підсилює токсичну дію.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що ризики, пов'язані з прийомом аспірину, значно перевищують отриману користь від препарату.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!