Головна Новини Здоров'я фармація МОЗ хоче створити відновлюваний запас сироваток
commentss НОВИНИ Всі новини

МОЗ хоче створити відновлюваний запас сироваток

Програма розвитку ООН в Україні веде перемовини з виробниками сироваток з метою створення в Україні відновлювального запасу сироваток

1 листопада 2019, 20:50 comments1466
Поділіться публікацією:
МОЗ хоче створити відновлюваний запас сироваток

Міністерство охорони здоров’я планує створити в Україні відновлюваний запас сироваток для боротьби з дифтерією, ботулізмом і правцем. Про це на брифінгу заявив директор Центру громадського здоров’я МОЗ Володимир Курпіта.

Курпіта повідомив, що існує програма закупівлі медикаментів для хвороб з високою летальністю, щороку вартість цієї програми складає близько 40 млн грн. В рамках цієї програми закуповують сироватки від дифтерії, ботулізму, правця, і МОЗ продовжує цю програму.

За його словами, програма розвитку ООН в Україні веде перемовини з виробниками сироваток з метою створення в Україні відновлювального запасу сироваток.

Повідомляється, що у світі є лише 10 виробників сироваток від хвороб з високою летальністю, зокрема від дифтерії, тому для забезпечення захисту потрібно вакцинуватися.

На останок міністр охорони сказав, що через високий рівень охоплення вакцинацією в світі потреба в сироватках суттєво зменшується. Проблема не в тому, щоб сироватки були у великій кількості. Проблема в тому, що немає можливості забезпечити надмірну кількість сироватки.

"Варто перестати лікувати „опіки“, а замість того не хапатися за „гарячий чайник“. Для того, щоб не отримати „опіки“, ми маємо робити вакцинацію, тоді потреба в сироватках буде зменшуватися" — сказав він.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", МОЗ запустив кампанію вакцинації від дифтерії і правця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!