Головна Новини Здоров'я фармація В яких випадках антибіотики протипоказані
commentss НОВИНИ Всі новини

В яких випадках антибіотики протипоказані

Антибіотики — речовини, що пригнічують ріст бактерій

17 січня 2020, 09:45 comments2739
Поділіться публікацією:
В яких випадках антибіотики протипоказані

Лікарі розповіли, в яких ситуаціях прийом антибіотиків не тільки марний, але і може нашкодити здоров'ю. Про це повідомляє видання Healthystyle.

Фахівці стверджують, що не потрібно бігти в найближчу аптеку за сильними препаратами, якщо у вас почало боліти горло. Найчастіше біль і запалення викликані ангіною – гострим інфекційним захворюванням, при якому антибіотики не допомагають. Мало того, що лікування такими препаратами не приносить результату, так ще існує ризик виробити стійкість бактерій до антибіотиків.

Крім цього, не варто приймати ліки для профілактики. Багато людей п'ють антибіотики, "на всяк випадок", але це марний метод, який викликає в надбавок ряд серйозних проблем зі здоров'ям.

Лікарі кажуть, що антибіотики також протипоказані при синуситі (запаленні слизової оболонки носового проходу). Він може бути викликаний інфекцією або стати ускладненням після грипу і нежиті.

Не варто призначати собі антибіотики в разі зубного болю. Запалення зубного нерва дуже рідко викликане якимись бактеріями, тому лікування такими препаратами не дасть ніякого позитивного результату.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, як правильно приймати антибіотики.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!