Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Перший триместр вагітності: від чого слід відмовитися
commentss НОВИНИ Всі новини

Перший триместр вагітності: від чого слід відмовитися

Це найбільш важливий період, як для мами, так і для малюка

14 серпня 2019, 17:25 comments2486
Поділіться публікацією:
Перший триместр вагітності: від чого слід відмовитися

Перші тижні вагітності — мабуть, самий відповідальний етап. Саме в цей час закладаються всі системи і органи малюка, а мамин організм капітально перебудовується. Від яких речей слід на деякий час відмовитися?

Гарячий душ або ванна

У майбутньої мами може підвищитися тиск і пульс, запаморочитися голова. Крім того, спека часто викликає мимовільні скорочення матки, а в першому триместрі це небезпечно. Вода для прийняття душу або розслаблюючі ванни повинна бути теплою, але не гарячою.

Медикаменти

Якщо вагітні жінки мають хронічні захворювання і змушені постійно приймати ліки, вони повинні по можливості перейти на більш щадні препарати, які не призведуть до пороків розвитку у плода. Будь-які ліки протягом 12 тижнів вагітності потрібно використовувати дуже обережно.

Сирі продукти

Є сирі продукти не рекомендується в цей період. Суші, стейки medium rare, м'які сири — все це дуже смачно, але заборонено для вагітних. Ці продукти можуть містити бактерії, небезпечні для майбутнього малюка.

Стреси

Це неймовірно небезпечна річ для майбутньої мами. Їх потрібно всіляко уникати. У крайньому разі, якщо жінка нервує, можна призначити препарати валеріани для нормалізації психоемоційного стану.

Екстремальні види спорту

Активність дуже корисна на будь-якому терміні вагітності, але в межах розумного. Від стрибків з парашутом або фрідайвінгу краще відмовитися. Йога, ходьба, танці — ідеальний фітнес в першому триместрі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про небезпеку вживання кави для вагітних.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!