Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Вітамін А та його дозування під час вагітності
commentss НОВИНИ Всі новини

Вітамін А та його дозування під час вагітності

Ретинол належить до групи жиророзчинних вітамінів

18 вересня 2019, 15:30 comments7556
Поділіться публікацією:
Вітамін А та його дозування під час вагітності

Кожній майбутній мамі в період вагітності потрібна більша кількість вітамінів, мінералів та мікроелементів, одержуваних ззовні. Вітамін А належить до числа незамінних складових нашого раціону.

Для того, щоб визначити добову дозу вітаміну А для майбутніх мам важливо враховувати такі фактори: його кількість в організмі до зачаття, вік жінки і період виношування малюка.

У полівітаміни для вагітних доза вітаміну А вказана в МО. Для жінок, які планують зачаття норма даного елемента становить: 1500 мкг – 4500 МО. Майбутнім мамам, яким ще немає 18 років вітамін А необхідно приймати в дозі 700 мкг – 2100 МО на день. Для вагітних старше 19 років ця цифра становить — 800 мкг – 2400 МО. Неповнолітні жінки, які годують грудьми повинні приймати 1000 мкг – 3000 МО на добу, а годуючі мами старше 19 років — 1100 мкг – 3300 МО.

На останньому триместрі вагітності дозування можна злегка збільшити, щоб процес відновлення організму після народження малюка відбувався більш ефективно і швидше.

Ретинол, або біологічно активний вітамін А, міститься в продуктах тваринного походження: в яєчних жовтках, жирному молоці і його продуктах (наприклад, вершковому маслі, сирі), печінки, жирній рибі (наприклад, оселедець, макрель, печінка тріски, палтуса). Бажані для організму каротиноїди, серед яких найбільш важливу роль грає бета-каротин, містяться в шпинаті, моркві, помідорах, червоному перці і салаті.

Фруктами, особливо багаті на каротиноїди, є, вишня, абрикоси, персики та сливи. Продукт, який найчастіше використовується для харчових добавок, що містять найбільше вітаміну А, являє собою риб'ячий жир.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які ознаки вказують на авітаміноз.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!