Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Цікаві факти про вагітність, які ви могли не знати
commentss НОВИНИ Всі новини

Цікаві факти про вагітність, які ви могли не знати

Кожна вагітність унікальна і неповторна

19 вересня 2019, 14:50 comments3160
Поділіться публікацією:
Цікаві факти про вагітність, які ви могли не знати

Незважаючи на те, що про вагітність написано незліченну кількість книг і знято не менше повчальних передач, цей неймовірний стан все ще здатний дивувати самим несподіваним чином.

Факт № 1. Розмір ступні може збільшитися

Під час вагітності тіло жінки змінюється. Враховуючи той факт, що майбутня мама додається в вазі, на ноги йде велике навантаження, тому стопа реагує на зміни. У деяких жінок нога стає ширше, а в інших – збільшується в довжину. Тому на період виношування дитини слід ретельно підбирати взуття, краще взяти на розмір більше.

Факт № 2. Вагітність може тривати і 375 днів

Багато жінок в кінці вагітності з дня на день очікують пологів, бо втомлюються ходити з животом, який сковує рухи. Але чи знали ви, що найдовша вагітність тривала більше року, а саме 375 днів. Пологи пройшли нормально, а дитина була абсолютно здоровою.

Факт № 3. Чоловіки можуть відчувати стан вагітної

У медицині існує такий термін, як "Синдром Кувад" або уявна вагітність у чоловіків. Що це таке? Справа в тому, що майбутній батько настільки переживає за стан дружини і малюка в утробі, що починає відчувати на собі деякі ознаки вагітності: нудоту, сонливість, дратівливість. На щастя, такий стан у чоловіка проходить відразу після появи малюка на світ.

Факт № 4. Збільшення серця

У період виношування дитини у жінки серце збільшується в розмірах. Воно працює швидше через збільшеного об'єму крові в тілі. Тільки один об'єм крові збільшується на 40-50%.

Факт № 5. Матка збільшується до 500 разів

Під час вагітності матка змінюється до невпізнання. З органу із середнім розміром, як слива або персик утворюється орган, який збільшується до розміру великого кавуна. Протягом дев'яти місяців матка досягає ваги, рівного навіть одному кілограму. Десь на 35 тижня вагітності матка в 500 разів більше, ніж до вагітності. Однак, після пологів орган поступово повертається до колишніх розмірів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як не розповніти під час вагітності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!