Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Які продукти заборонені при грудному вигодовуванні
commentss НОВИНИ Всі новини

Які продукти заборонені при грудному вигодовуванні

Дієта не надто сувора, тому переживати не варто

14 січня 2020, 11:10 comments11368
Поділіться публікацією:
Які продукти заборонені при грудному вигодовуванні

Раціон новоспеченої мами повинен бути різноманітним і корисним, в ньому обов'язково повинні бути присутніми білки, вуглеводи, а також свіжі фрукти і овочі. Харчування мами впливає на формування імунітету і самопочуття дитини, тому варто дотримуватися кількох правил.

В першу чергу, варто відмовитися на час грудного вигодовування від деяких продуктів. Але дієта мами не надто сувора, тому переживати не варто.

Коров'яче молоко

Лікарі радять не зловживати молоком, так як травна система дитини не здатна засвоїти чужорідний білок. В результаті у дитини можуть з'явитися коліки, часті зригування, пронос або запор. Також від коров'ячого молока варто відмовитися через ризик появи алергії у малюка.

Гострі приправи

Варто виключити зі свого раціону гострі приправи, а також червоний перець і часник, щоб запобігти у дитини появі болю в животі та дискомфорту. В харчуванні годуючої мами може бути розмарин, базилік, ваніль і лимонна кислота.

Копчені продукти

Це не самі корисні продукти, і не тільки під час грудного вигодовування. В копченостях мінімум корисних речовин, зате багато канцерогенів, які викликають розлади травної системи.

Алкоголь

Ні для кого не секрет, що під час вагітності і годування грудью варто повністю відмовитися від алкогольних напоїв. Спиртне може вплинути на нервову систему малюка, а також позначиться на роботі шлунка.

Газована вода

Відмовтеся від солодких газованих напоїв, адже крім великої кількості цукру та барвників вони нічого не містять. Газована вода негативно впливає на роботу травної системи і може перешкоджати набору ваги дитиною.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що в грудному молоці виявлено протиракові речовини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!