Головна Новини Здоров'я вагітність і пологи Підготовка до пологів: п'ять способів розслабитися
commentss НОВИНИ Всі новини

Підготовка до пологів: п'ять способів розслабитися

Існує безліч способів полегшити процес пологів

14 лютого 2020, 17:40 comments1422
Поділіться публікацією:
Підготовка до пологів: п'ять способів розслабитися

Як не крути, а пологи – процес тривалий і емоційно важкий для жіночого організму. На думку експертів, больові відчуття при пологах найчастіше обумовлені страхом, коли вагітна жінка переживає через невідомость. Але є кілька способів, які допоможуть заспокоїтися і зробити процес більш комфортним.

Зручна поза. Щоб полегшити біль під час переймів, жінка може вибрати для себе найбільш зручну і оптимальну позу (сидячи, на колінах, лежачи на спині). Майбутні мами під час пологів можуть ходити, сидіти на м'ячі, стояти, спертися на ліжко, можна навіть робити легкі рухи стегнами. Всі ці пози допомагають зняти велику частину больових відчуттів, сприяють розслабленню промежини і розкриттю шийки матки.

Прийняття душа. Якщо відсутні протипоказання, а у пологовому будинку є відповідні умови, тоді варто прийняти теплий душ. Водні процедури допоможуть жінці розслабитися між переймами і зменшити біль.

Музика. Враховуючи те, що пологи тривають кілька годин, необхідно якось відволікатися, розслаблятися і відпочивати під час процесу. Головні сили знадобляться в самому кінці, під час потуг. Гарний ефект під час пологів може надати музика, бажано, щоб вона була спокійна і легка.

Правильне дихання. Правильне дихання під час пологової діяльності відіграє дуже важливу роль. В першу чергу, воно володіє знеболюючим ефектом, допомагає дитині спокійно просуватися по родових шляхах. Тільки слід врахувати той факт, що на кожному етапі пологів слід дихати по-різному. Під час схваток глибоко та повільно, а під час потуг – часто і поверхнево.

Масаж. Ця процедура допомагає розслабитися і відволіктися, а також зняти больові відчуття. Можна легко і обережно масажувати нижню частину живота або поперек, робити це може близька людина, яка присутня на пологах чи хтось з медичного персоналу.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, в яких випадках не можна стимулювати пологи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!