Рубрики
МЕНЮ
Светлана Шкурупий
В період вагітності жінка повинна переглянути свої звички і раціон харчування. Багато "кавоманок" опиняються перед дилемою: відмовлятися повністю від цього напою або замінити його іншими, з полегшеним вмістом кофеїну. А якщо і замінювати, то чим?
Останнім часом вчені менш категорично говорять про шкоду кофеїну під час вагітності, але рекомендують все-таки дотримуватися наступних правил:
- відмовитися від розчинної кави, в якій можуть бути присутніми шкідливі ароматизатори, підсилювачі смаку;
- за погодженням з лікарем іноді можна дозволити собі кілька разів на тиждень маленьку чашку натурального напою з молоком (при зниженому тиску і набряку);
- щоб звести до мінімуму можливі головні болі, слід змінити раціон харчування поступово;
Але, можливо, у першому триместрі вагітності, коли в організмі жінки відбуваються серйозні зміни і з'являється токсикоз, ви самі відмовитесь від підбадьорливого напою.
Якщо ж бажання насолодитися чашкою ароматної кави не зникає, тоді скористайтеся альтернативами. Наприклад, заваріть собі чай або какао з молоком (він містить кальцій, залізо, фолієву кислоту). Також можна пити напої на основі цикорію, адже вони підвищують гемоглобін, заспокоюють нервову систему і поліпшують травлення.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому не можна пити гарячу каву.
Новини партнерів
Новини