Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки Вчені розповіли, які продукти вбережуть від інсульту
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, які продукти вбережуть від інсульту

Щоденна порція в 40 грамів сиру знижує ризик розвитку серцевих захворювань

10 вересня 2019, 05:30 comments9128
Поділіться публікацією:
Вчені розповіли, які продукти вбережуть від інсульту

На думку вчених з Китаю, невелика порція сиру в день знижує ризик серцевого нападу. Про це повідомляє European Journal of Nutrition.

Дослідників мучило питання, чому жителі Франції, чия традиційна їжа насичена жирами, рідко страждають серцево-судинними захворюваннями. Провівши аналіз, вони прийшли до висновку, що ця тенденція особливо яскраво проявляється у любителів сиру.

Як повідомляють вчені, щоденна порція в 40 грамів сиру знижує ризик розвитку серцевих захворювань на 14 відсотків, а загрозу інсульту — на 10.

За даними дослідників, молочний продукт підвищує рівень "корисного" холестерину (ліпопротеїнів високої щільності). Хоча в сирі міститься багато насичених жирів, що провокують серцеві захворювання, кальцій, якого там в надлишку, допомагає організму легше їх засвоювати.

Раніше повідомлялося, що вчені розповіли, які продукти харчування допоможуть уникнути інсульту. Вчені довели, що тільки повноцінне харчування з достатньою кількістю білків в раціоні забезпечує вироблення ендогенного інтерферону і антитіл. Так, якщо вранці на тлі гарного апетиту з'їсти порцію білого м'яса, риби, птиці (50-150 г), це не тільки активує на найближчі 3-4 години обмін речовин і попередить переохолодження організму, але і одночасно забезпечить амінокислотами як працюють м'язи, так і імунну систему.

Як раніше повідомляло видання "Коментарі", вчені знайшли унікальний спосіб відновлення зору.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!