Рубрики
МЕНЮ
Олеся Солдатенко
На думку вчених з Китаю, невелика порція сиру в день знижує ризик серцевого нападу. Про це повідомляє European Journal of Nutrition.
Дослідників мучило питання, чому жителі Франції, чия традиційна їжа насичена жирами, рідко страждають серцево-судинними захворюваннями. Провівши аналіз, вони прийшли до висновку, що ця тенденція особливо яскраво проявляється у любителів сиру.
Як повідомляють вчені, щоденна порція в 40 грамів сиру знижує ризик розвитку серцевих захворювань на 14 відсотків, а загрозу інсульту — на 10.
За даними дослідників, молочний продукт підвищує рівень "корисного" холестерину (ліпопротеїнів високої щільності). Хоча в сирі міститься багато насичених жирів, що провокують серцеві захворювання, кальцій, якого там в надлишку, допомагає організму легше їх засвоювати.
Раніше повідомлялося, що вчені розповіли, які продукти харчування допоможуть уникнути інсульту. Вчені довели, що тільки повноцінне харчування з достатньою кількістю білків в раціоні забезпечує вироблення ендогенного інтерферону і антитіл. Так, якщо вранці на тлі гарного апетиту з'їсти порцію білого м'яса, риби, птиці (50-150 г), це не тільки активує на найближчі 3-4 години обмін речовин і попередить переохолодження організму, але і одночасно забезпечить амінокислотами як працюють м'язи, так і імунну систему.
Як раніше повідомляло видання "Коментарі", вчені знайшли унікальний спосіб відновлення зору.
Новини партнерів
Новини