Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки ТОП-5 корисних властивостей чорного перцю
commentss НОВИНИ Всі новини

ТОП-5 корисних властивостей чорного перцю

Ця пряність ефективно очищає судини і розріджує кров

25 жовтня 2019, 17:15 comments8396
Поділіться публікацією:
ТОП-5 корисних властивостей чорного перцю

У світі кулінарії використовується величезна кількість спецій і приправ. І чорний перець, мабуть, займає лідируючі позиції в списку найбільш популярних і широко відомих харчових добавок. Про які його дивовижні властивості необхідно знати всім?

Антиоксидант

Чорний перець має потужні властивості антиоксиданту, які допомагають боротися з вільними радикалами. Саме таким чином, він захищає серцево-судинну систему, печінку та інші органи від різних захворювань. Вільні радикали – це молекулярні частки, які сприяють мутації ДНК, провокуючи розвиток пухлини. Щоб цього не допустити варто відмовитися від шкідливих звичок і приділити увагу правильному харчуванню.

Знижує рівень холестерину

В спеції, яку ми звикли додавати у страви для гостроти і балансу смаку, міститься сполука піперин, яка здатна знижувати рівень "поганого" холестерину.

Протизапальні властивості

Перець сильно впливає на очищення верхніх дихальних шляхів, допомагаючи впоратися не тільки зі звичайною нежиттю, але і з бронхітом. Піперин, який входить до складу спеції має відхаркувальну дію, він видаляє мокротиння з легких і сприяє швидкому позбавленню від інфекції. Також за допомогою перцю можна позбутися від болю в суглобах і набряків.

Користь для мозку

Піперин з чорного перцю також позитивно впливає на функції мозку. Результати деяких досліджень довели, що цей компонент йде на користь пацієнтам, які мають хвороби Альцгеймера і Паркінсона.

Здоров'я кишечника

Найпопулярніша спеція позитивно впливає і на травну систему. Чорний перець сприяє розвитку "хороших" бактерій, тим самим зміцнює імунітет і захищає його від різних вірусів. Крім того, перець рекомендується для спортсменів і людей, що дотримуються дієти, щоб підвищити обмін речовин.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, від якої хвороби вилікує перець чилі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!