Головна Новини Здоров'я вітаміни і харчові добавки До чого може привести дефіцит йоду в організмі
commentss НОВИНИ Всі новини

До чого може привести дефіцит йоду в організмі

Йод необхідний для гарного метаболізму

3 лютого 2020, 09:15 comments2788
Поділіться публікацією:
До чого може привести дефіцит йоду в організмі

Йод є одним з найважливіших елементів, необхідних для правильного функціонування всього організму, тому його недолік впливає і на фізичне, і на психічне здоров'я. Про це повідомляє видання 7mednews.

Цей елемент необхідний для виробництва тироксину — гормону щитовидної залози, який стимулює обмін речовин, а також ріст і розвиток всіх тканин організму. Цей гормон підвищує роботу нервової системи, а значить покращує психоемоційний стан людини. Якщо йоду в організмі недостатньо, тоді починають проявлятися такі симптоми: швидка стомлюваність, забудькуватість, випадання волосся, ламкість нігтів, набряклість і розлади сну. Крім цього, дефіцит цього елемента призводить до проблем з серцево-судинною системою.

Медики стверджують, що нестача йоду провокує ожиріння. Через те, що гормону в організмі виробляється мало, процес витрат енергії порушується і вона відкладається у вигляді жиру.

Уникнути проблем зі здоров'ям можна завдяки правильному харчуванню, де почесне місце займає риба, морська капуста, картопля, томати, буряк, біла квасоля та інші. Також можна сходити на консультацію до лікаря, нехай він припише вам спеціальні вітамінні добавки.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, як прийом йоду впливає на IQ майбутньої дитини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!