Google навчить дітей аналізувати інформацію

Google створить додатки, які навчать дітей розпізнавати фейкові новини

Компанія Google запустила шість нових додатків, які допоможуть дітям розпізнавати ботів, уникати фішингових атак, перевіряти достовірність інформації й оцінити джерела, з яких вона походить.

Нові активності були розроблені у співпраці зі співзасновником Національної асоціації з навчання медіаграмотності та автором книги "Teacher’s Guide to Media Literacy" Енн Коллі (Anne Collie). До речі, з ними було б непогано ознайомитися і дорослим.

У новому курсі дітям нададуть не лише інструкції, але і питання для обговорення, які допоможуть їм розвивати критичне мислення при роботі з інтернет-джерелами.

В цілому автори курсу хочуть допомогти дітям зрозуміти, що та інформація, яку вони знаходять онлайн, необов’язково є правдивою. Також треба бути готовим до того, що контент може бути розрахований на досягнення злочинної мети, наприклад на крадіжку особистої інформації і данних.

Вивчивши всі чотири активності, діти зможуть ознайомитися з усіма небезпеками технології фішингу, навчитися розпізнавати ботів, шукати надійні джерела та перевіряти їх достовірність, а також розуміти, що компетентність людини в одній сфері, не робить її спеціалістом в усьому.

Головна мета курсу медіаграмотності — виробити у дітей прагнення перевіряти усю інформацію, якою їх закидують найрізноманітніші ресурси, не зациклюючись лише на підозрілих новинах.

Нові уроки можуть використовувати як сім’ї, так і вчителі. Матеріали курсу доступні на 8 мовах, включаючи англійську, іспанську, польську та інші. Української мови в їх числі поки немає, але сподіваймося на краще.

Як повідомляло видання "Коментарі", українець обікрав корпорацію Microsoft.