Головна Новини HI-tech технології Google навчить дітей аналізувати інформацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Google навчить дітей аналізувати інформацію

Google створить додатки, які навчать дітей розпізнавати фейкові новини

22 липня 2019, 14:28 comments1110
Поділіться публікацією:
Google навчить дітей аналізувати інформацію

Компанія Google запустила шість нових додатків, які допоможуть дітям розпізнавати ботів, уникати фішингових атак, перевіряти достовірність інформації й оцінити джерела, з яких вона походить.

Нові активності були розроблені у співпраці зі співзасновником Національної асоціації з навчання медіаграмотності та автором книги "Teachers Guide to Media Literacy" Енн Коллі (Anne Collie). До речі, з ними було б непогано ознайомитися і дорослим.

У новому курсі дітям нададуть не лише інструкції, але і питання для обговорення, які допоможуть їм розвивати критичне мислення при роботі з інтернет-джерелами.

В цілому автори курсу хочуть допомогти дітям зрозуміти, що та інформація, яку вони знаходять онлайн, необов’язково є правдивоюТакож треба бути готовим до того, що контент може бути розрахований на досягнення злочинної мети, наприклад на крадіжку особистої інформації і данних.

Вивчивши всі чотири активності, діти зможуть ознайомитися з усіма небезпеками технології фішингу, навчитися розпізнавати ботів, шукати надійні джерела та перевіряти їх достовірність, а також розуміти, що компетентність людини в одній сфері, не робить її спеціалістом в усьому.

Головна мета курсу медіаграмотності — виробити у дітей прагнення перевіряти усю інформацію, якою їх закидують найрізноманітніші ресурси, не зациклюючись лише на підозрілих новинах.

Нові уроки можуть використовувати як сім’ї, так і вчителі. Матеріали курсу доступні на 8 мовах, включаючи англійську, іспанську, польську та інші. Української мови в їх числі поки немає, але сподіваймося на краще.

Як повідомляло видання "Коментарі", українець обікрав корпорацію Microsoft.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!