Головна Новини HI-tech технології 5G створить проблеми для роботи поліції
commentss НОВИНИ Всі новини

5G створить проблеми для роботи поліції

Покриття 5G може завадити ефективному стеженню за злочинцями

22 липня 2019, 16:45 comments2836
Поділіться публікацією:
5G створить проблеми для роботи поліції

Виступаючи перед Reuters, директор Європейської поліції (Європолу) Кетрін Де Болле заявила, що здатність здійснювати спостереження через поточні мережі 4G є "одним з найважливіших засобів розслідування, які мають співробітники поліції та спеціальної служби".

Інструменти та методи, розроблені для роботи з 4G, виявилися корисними для сил, які розслідували діяльність злочинних угруповань, а також могли допомогти у випадках викрадення, щоб знайти жертв, додала вона.
5G мережі зробили моніторинг набагато складнішим, оскільки вони розкидали дані по безлічі елементів мобільної системи, пояснила Де Болле.
Зараз ведуться обговорення з технічними фірмами та урядами про те, як закрити розрив у спостереженні, — поділилася вона.
"Територія, в якій ми працюємо, і технологічна еволюція, з якою ми маємо справу — інновації, використовувані злочинцями, злочинність на основі Інтернету — це величезна", — додала вона.
GSMA – організація, яка допомагає координувати розвиток мобільних технологій — заявила, що 5G не означає, що злочинці не будуть під компаком.

"Правоохоронні органи активно беруть участь у глобальній ініціативі 3GPP, яка відповідає за встановлення стандартів для 5G — це включає встановлення стандартів для забезпечення законного перехоплення" – говориться в заяві GSMA.
Пані Де Болле виступила з Reuters напередодні виходу доповіді Європолу, що розглядає небезпеки, які майбутні технології завдають його роботі, та зусиллям правоохоронних органів в усіх куточках світу. 
У звіті попередили про інші потенційні загрози, такі як терористи, які використовують автономні машини як зброю, або здатність квантових комп'ютерів зламати системи шифрування.


Як повідомляло видання "Коментарі", роботи займуться безпекою мостів.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!