Головна Новини HI-tech космос Маск провів пробний запуск "водонапірної вежі"
commentss НОВИНИ Всі новини

Маск провів пробний запуск "водонапірної вежі"

Корабель Starhopper здійснив успішний пробний запуск

26 липня 2019, 16:05 comments6134
Поділіться публікацією:
Маск провів пробний запуск "водонапірної вежі"

Корабель Starhopper здійснив свій перший випробувальний політ, стартувавши з космічного майданчику Boca Chica в Південному Техасі. Starhopper запалив свій єдиний двигун Raptor трохи раніше півночі, злетів на 20 метрів, після чого успішно приземлився.

"Тестовий політ Starhopper вдалий", — написав Маск у Twitter після випробування. "Водонапірні вежі "можуть" літати ха-ха!!" (Starhopper — це великий циліндр на трьох ногах, загорнутий у нержавіючу сталь, що надає йому вигляду "водонапірної вежі")

P3rrzRpdiEoi25wAUcozqorhi.jpg

Starhopper тестовий корабель, призначений для випробування життєво важливих технологій для планованого космічного корабля SpaceX Super Heavy, який матиме багаторазову систему запуску. Цей корабель  призначений для перевезення до 100 людей одночасно, і буде космічним кораблем SpaceX для можливих подорожей на Місяць і Марс. Він навіть може бути використаний для подорожей навколо Землі, додав Маск.

Випробувальний стрибок відбувся у четвер ввечері після невдалої  спроби в середу (24 липня), коли Starhopper випалив свій рідкий метан, яким заправлений двигун Raptor, лише за 3 секунди до вимкнення. Маск заявив, що це було викликане високим тиском камери на Starhopper.

Як повідомляло видання "Коментарі", вантажне судно Dragon успішно вирушило на МКС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!