Головна Новини HI-tech технології Суд США помилував британського хакера
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд США помилував британського хакера

Суддя похвалив Маркуса Хатчінса за перехід на "світлу сторону"

29 липня 2019, 11:54 comments1041
Поділіться публікацією:
Суд США помилував британського хакера

Британський комп'ютерний хакер, який допоміг зупинити масштабну кібер-атаку 2017 рокуяка що була спрямована проти Національної служби охорони здоровя Англії, уникнув  ув'язнення у США через звинувачення у зломі.

У квітні 25-річний Маркус Хатчинс визнав свою провину за двома звинуваченнями у створенні шкідливого програмного забезпечення або зловмисного програмного забезпечення.

Прокурори стверджували, що зловмисне програмне забезпечення дозволяло кіберзлочинцям викрадати дані інтернет-банківських послуг у користувачів Інтернету.

Хатчінс визнав, що створив дві програми, відомі як Kronos та UPAS Kit. З моменту арешту Хатчинса в 2017 році він залишався в США під заставу.

Суддя, який головував у слуханні Хатчіна, JP Stadtmueller, заявив, що 25-річному особі загрожує один рік  умовно увязнення. Спершу його хотіли засудити до десяти років позбавлення волі.

Однак кінець кінцем йому дозволили повернутися до Великої Британії і йому не доведеться платити будь-які штрафи. Річ у тім, що у судових документах, поданих на початку цього року, слідчі вказали, що Хатчінс, відомий в Інтернеті як MalwareTech, більше не брав участі у створенні зловмисних програм. Він створив Kronos та UPAS Kit між 2012 та 2015 роками, але пізніше перейшов до досліджень етичного хакерства та кібербезпеки.

Хоча прокурор наполягав, що за скоєне Хатчінс все одно повинен нести відповідальність, суддя був іншої думки і навіть похвалив хакера за перехід на бік закону.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Австралії буде проведено розслідування щодо діяльностіІТ гігантів



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!