Головна Новини HI-tech технології Франція формує космічні війська
commentss НОВИНИ Всі новини

Франція формує космічні війська

Новітні наносупутники мають забезпечити перевагу країни у космічному просторі

29 липня 2019, 12:55 comments1434
Поділіться публікацією:
Франція формує космічні війська

На початку цього місяця президент Франції Еммануель Макрон оголосив про створення Французьких космічних сил, які відповідатимуть за захист своїх супутників. Схоже, вони серйозно ставляться до цього: міністр оборони Франції оголосив програму, яка розробить наносупутники, оснащені гарматами та лазерами, повідомляє Le Point.

Флоренс Парлі заявив, що країна буде перерозподіляти 700 мільйонів євро з військового бюджету на космічну оборону, при цьому більше 4,3 мільярда євро буде витрачено до 2025 року. Ці гроші підуть на оновлення французької мережі супутників військових комунікацій "Сиракузи", які використовує ВМС Франції. Військові хочуть, щоб наступне покоління супутників мало камери для ідентифікації супротивника, а наступне покоління оснащене автоматами та лазерами для атаки та відключення інших супутників.

Міністерство оборони також заявляє, що хоче мати можливість вивести на орбіту рої наносупутників, які будуть захищати стратегічні об'єкти, і матимуть можливість швидко запускати супутники, щоб замінити втрачені. Le Point каже, що військові хочуть, щоб ці системи були створені до 2030 року.

Парлі заспокоює партнерів і сусідів, що мета проекту - не перейти в наступ, щоб вивести з ладу супутники супротивника. "Активна оборона — це не наступальна стратегія; це самозахист ," — заявив міністр оборони і запевнив, що система буде протидіяти лише чітко виявленому супротивнику, який вчинив акт агресії.  Він також зазначив, що цей план не порушує Договір про космічний простір, який прямо забороняє такі розробки, як ядерна зброя або "інша зброя масового знищення".

Як повідомляло видання "Коментарі", французький винахідник не зміг перелетіти Ла-Манш на своєму винаході.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Новини партнерів


Новини

Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!