Головна Новини HI-tech технології Перше енергонезалежне судно вирушить у плавання
commentss НОВИНИ Всі новини

Перше енергонезалежне судно вирушить у плавання

Компанія Toyota інвестувала у перше в світі енергонезалежне судно, яке незабаром вирушить у плавання. Поки що без пасажирів

29 липня 2019, 15:36 comments1640
Поділіться публікацією:
Перше енергонезалежне судно вирушить у плавання

Компанія Toyota стала головним інвестором проекту з будівництва нового експериментального корабля, який, згідно з задумом конструкторів, взагалі не потребуватиме палива. Корабель діятиме за рахунок гібридного двигуна.

Енергією його будуть забезречувати хвилі, сонце і вітер. Резервне джерело палива також передбачене, але буде воно доволі незвичайним. Справа в тому, що це водневий паливний елемент. Втім, і він буде харчуватися головним чином від морської води. Якщо проект буде перспективним, інноваційний човен стане першим незалежним судном з часів епохи вітрильних кораблів.

Судно зветься "Energy Observer". Цікаво, що спочатку це і мав бути вітрильник, проте конструктори вирішили розвинути ідею і зайшли ще далі. Проект зародився ще у 1983 році. Тоді флотський інженер Найджел Айренс створив щось подібне до енергонезалежного корабля, який навіть зміг встановити кілька цікавих рекордів.

picture

Відомо, що "Energy Observer" стане відносно невеликим катамараном. Довжина човна досягне 30.5 метрів, а максимальна ширина — 12.8 метрів. Водотоннажність судна складе 28 тонн. Перевозити вантаж і команду корабель не буде. На борту буде встановлено ​​лише різноманітне дослідницьке начиння, яке допоможе визначити потенціал подальшого розвитку кораблів без палива в XXI столітті. Корабель запустять в довгострокову подорож – приблизно шість років.

Як повідомило видання "Коментарі", Ілон Маск задумав створити електро-гелікоптер.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!