Головна Новини HI-tech технології В Дубаї надрукують нові будинки
commentss НОВИНИ Всі новини

В Дубаї надрукують нові будинки

Дубай пополнится строениями, создаными при помощи 3D-печати

29 липня 2019, 18:12 comments2015
Поділіться публікацією:
В Дубаї надрукують нові будинки

3D-друк задумувався, як технологія для створення пластикових предметів. Але сьогодні його застовування вже давно перейшло ці рамки. 3D друк застосовують і для виробництва органів, і для виготовлення їжі.

Але дехто мислить набагато масштабніше і почав друкувати повнорозмірні будівлі з бетону. Минулого тижня девелопер Emaar оголосив, що створить будинки за допомогою 3D друку, як частину його комплексу Arabian Ranches III в Дубаї.

Лише близько 20 будівель створено таким чином у всьому світі, і Дубай, здається, вирішив володіти індустрією, що народжується. В Еміратах вже є перший у світі офіс з 3D-друку, а також 3D-друкована лабораторія дослідження безпілотників.

Завдяки розміщенню до 2030 року чверті всіх новобудов 3D, Дубай, здається, стане центром цього високотехнологічного будівництва.

3D друк будівлі використовує ті самі принципи, що і 3D друк іграшки — лише в набагато більших масштабах і використовуючи бетон замість пластику. Бетон накачується на насадку, прикріплену до роботизованого руківя, рейки або конвеєрної стрічки, яка видавлює її смужками, щоб нарощувати структуру по одному шару або робити складові частини.

Прихильники цього методу кажуть, що методика може бути швидшою, дешевшою та стійкішою, ніж традиційні методи. Прогноз ринку SmarTech Publishing передбачає, що будівельна галузь з 3D-друком до 2027 року буде коштувати 40 мільярдів доларів.

Як повідомляло видання "Коментарі", винахідник створив дім на колесах на базі Tesla.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!