Головна Новини HI-tech космос ВПС США вивели на орбіту найбільший в світі супутник
commentss НОВИНИ Всі новини

ВПС США вивели на орбіту найбільший в світі супутник

Військово-повітряні сили США вивели на орбіту найбільший за всю історію супутник

29 липня 2019, 22:10 comments6997
Поділіться публікацією:
ВПС США вивели на орбіту найбільший в світі супутник

Щорічно сотні різноманітних супутників вирушають з Землі досліджувати космічні простори. Прес-служба військово-повітряних сил США оголосила про запуск на орбіту найбільшого в історії супутника.

То що нам відомо про супутник DSX? Головною розбіжністю між супутником ВПС США під назвою DSX та його цивільними колегами стали його розміри: при розгортанні на землі площа його поверхні зайняла б ціле футбольне поле.

Апарат з 82-метровими антенами було створено для вивчення радіаційної обстановки в космосі і її впливу на компоненти космічних кораблів.

Варто зазначити, DSX став найбільшим з 24 супутників, виведених на орбіту за допомогою ракети Falcon Heavy компанії SpaceX.

Військово-повітряні сили зацікавлені в використанні супутників в регіоні, де DSX збирає дані. Радіохвилі дуже низької частоти сильно взаємодіють з електронами, небезпечними для космічного корабля,
– зазначив головний дослідник проекту Джеймс МакКоллоу.

"Робота DSX сприятиме більш глибокому розумінню ключового процесу, який регулює радіаційне середовище: довга антена дає змогу апарату передавати радіохвилі VLF, які будуть використовуватися в експериментах", – додав МакКоллоу.

Директор лабораторії ВПС США Ерік Фельт розповів, що місія супутника DSX триватиме близько року, після чого науковці планують оприлюднити результати дослідження через веб-сайт відомства і соціальні мережі.

Як повідомляло видання "Коментарі", Dragon успішно зістикувався з МКС.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!