Головна Новини HI-tech технології Взяли приклад з Tesla: у Швеції створена электролодка
commentss НОВИНИ Всі новини

Взяли приклад з Tesla: у Швеції створена электролодка

Шведський стартап X Shore створив электролодку, взявши за основу ранні розробки Tesla

31 липня 2019, 10:20
Поділіться публікацією:
Взяли приклад з Tesla: у Швеції створена электролодка

Електричний човен шведського стартапу X Shore розвиває швидкість до 40 вузлів, а його заряду вистачить на 100 морських миль. При цьому рухається судна абсолютно безшумно.

Шведський стартап X Shore представив "водну Tesla" — електричний човен X Shore Eelex 8000. Засновник компанії, мільярдер Конрад Бергстрем, розповів, що працюючи над цим проектом брав приклад з Ілона Маска.

Бергстрем поставив перед собою завдання створити електричний човен, який буде перевершувати аналоги на викопному паливі. При цьому він зробив ставку на дальність і високу продуктивність і вирішив спочатку налагодити виробництво дорогих моделей в невеликих об'ємах, а потім перейти до масового випуску. В цьому переході від ексклюзиву до масовості X Shore також явно бере приклад з Tesla.

nfz6xfahr5hpKjcaueosSDN4F.jpeg

Однак, за словами Бергстрема, зробити електричний човен виявилося складніше, ніж електромобіль. Причина в тому, що щільність води в сотні разів вища, ніж у повітря, так що човновий мотор споживає набагато більше енергії. Щоб домогтися результату, X Shore довелося розробити заодно і більш ефективний корпус, і нову трансмісію.

У компанії стверджують, що заряду Eelex 8000 вистачає на 100 морських миль — тобто 185 км. Максимальна швидкість судна становить 40 вузлів (74 км/год). За словами Бергстрема, двигун електричного човна абсолютно безшумний, так що все, що почує її екіпаж — шум води.

Вартість судна становить близько $340 000, проте в майбутньому X Shore планує запустити виробництво більш дешевих моделей.

Як повідомляють "Коментарі", японці розробили екологічний метод знесення будівель.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!