Головна Новини HI-tech технології Продажі iPhone падають, але Apple багатіє
commentss НОВИНИ Всі новини

Продажі iPhone падають, але Apple багатіє

iPhone перестають бути основним джерелом доходів у Apple, в компанії знайшли й інші способи розбагатіти

31 липня 2019, 12:19
Поділіться публікацією:
Продажі iPhone падають, але Apple багатіє

Apple опублікувала невеликий приріст продажу за третій квартал року.

У той час як продажі iPhone знизилися, компанія компенсувала збільшення доходів від таких послуг, як магазин програмного забезпечення і музичний сервіс.

Продажі зросли на 1% до 53,8 млрд доларів (44,3 млрд фунтів), а чистий прибуток впав на 13% до 10 млрд доларів. Компанія зупинила деякі з продаж у Китаї.

Результати перевершили оцінки Уолл-стріт, і акції зросли на 3,5% до 216,10 дол. Після закриття торгів.

Вперше з 2012 року продажі iPhone становлять менше половини загальних продажів компанії. Продажі пристрою знизилися на 741 млн доларів порівняно з аналогічним періодом минулого року.

У Китаї продажі впали на 4% до 9,16 млрд доларів після падіння на 22% у другому кварталі. Курси валют зробили iPhone дорогим для китайських клієнтів.

Apple прогнозує обсяг продажів від 61 до 64 млрд доларів протягомі останніх трьох місяців фінансового року.

Критики часто кажуть, що Apple не вдалося придумати щось цікаве з часів iPhone. І цей Тім Кук, людина, який зайняла місце Стіва Джобса, ще нічого не придумала. Але ця критика не відповідає дійсності, принаймні, коли мова йде про винайдення Apple нових напрямків бізнесу.

У цьому кварталі підкреслюється, що: незважаючи на те, що продажі iPhone продовжують скорочуватися, виручка фірми зростає завдяки успішному зростання в категорії переносних пристроїв, товарів для дому та аксесуарів (наприклад, Apple Watch, в основному, і AirPods) і продовжується зростання його послуг (App Store). Apple Pay, Apple TV, Apple Music тощо).

Число людей, що платять Apple за якусь підписку, зросла на 55% в минулому році до 420 мільйонів. Apple очікує, що це число значно зросте в наступному році завдяки запуску свого високобюджетного підписного телевізійного сервісу Apple TV .

Коротше кажучи, у Apple гарне здоров'я. iPhone є продуктом, що знаходяться в занепаді, і в результаті прибуток компанії зазнав втрати. Але інвестори розуміють, що це фірма з перехідною економікою, і поки що все йде добре.

Як повідомляло видання "Коментарі", Meizu знаходиться на межі краху.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!