Головна Новини HI-tech VR Facebook інвестував в технологію друку думок
commentss НОВИНИ Всі новини

Facebook інвестував в технологію друку думок

Нова технологія допоможе людям з порушенням мови виражати свої думки

31 липня 2019, 14:13 comments1006
Поділіться публікацією:
Facebook інвестував в технологію друку думок

Facebook оголосив про прорив у своєму плані створення пристрою, який дозволяє людям друкувати просто думаючи. Компанія профінансувала дослідження, яке розробило алгоритми машинного навчання, які здатні перетворювати діяльність мозку в мову.

Це працювало на пацієнтах з епілепсією, у яких вже були електроди, приєднані до їх мозу, щоб оцінити їх походження судом перед операцією.

Facebook сподівається, що це прокладе шлях до створення "повністю неінвазивного, переносного пристрою, здатного обробляти 100 слів на хвилину".

Вчені з Каліфорнійського університету Сан-Франциско попросили пацієнтів відповісти вголос на список простих питань з множинним вибором, упорядкованим випадковим чином.

"Більшість попередніх підходів були зосереджені тільки на декодуванні мови, — розповів професор Едді Чанг, — але тут ми показуємо цінність розшифровки обох сторін розмови — як питань, які хтось чує, так і того, що вони говорять у відповідь".

"Це зміцнює нашу думку про те, що мова не є чимось, що відбувається у вакуумі, і що будь-яка спроба розшифрування того, що намагаються сказати пацієнт з порушеннями мови, буде покращено з урахуванням повного контексту, в якому вони намагаються спілкуватися".

"В даний час пацієнти з втратою мови через параліч обмежуються тим, щоб вимовляють слова дуже повільно, використовуючи залишкові рухи очей чи м'язові скорочення для керування інтерфейсом комп'ютера. Але в багатьох випадках інформація, необхідна для швидкої мови, все ще знаходиться в їх мізках. Нам просто потрібна технологія, щоб дозволити їм висловити це".

Дослідник Девід Мозес сказав: "Важливо пам'ятати, що ми досягли цього, використовуючи дуже обмежений словниковий запас — але в майбутніх дослідженнях ми сподіваємося підвищити гнучкість, а також точність того, що ми можемо перевести з мозкової діяльності".

"Для мене мозок — це єдине безпечне місце для свободи думки, фантазій і інакомислення", — поділився думками нейроетик професор Ніта Фарахані в інтерв'ю MIT Review.

Як повідомляло видання "Коментарі", багатые земляни отримають можливість будувати вілли на орбіті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!