Головна Новини HI-tech роботи Швейцарські дрони ледь не впали на голови дітям
commentss НОВИНИ Всі новини

Швейцарські дрони ледь не впали на голови дітям

Безпілотники впали поряд з місцем, де грають діти і це змушує підняти питання про безпеку їх використання

1 серпня 2019, 10:40 comments1322
Поділіться публікацією:
Швейцарські дрони ледь не впали на голови дітям

Безпілотники, несучі лабораторні зразки між лікарнями в Швейцарії, були виявлені після аварії в 50 ярдах від місця, де грали діти дошкільного віку. У травні дрон зазнав аварії в лісі після того, як мотузка, яка утримувала його аварійний парашут, порвалася.

Swiss Post заявила, що вивчить всі процедури безпеки до відновлення польотів, і попросила виробника безпілотних літальних апаратів Matternet терміново вирішити ряд проблем.

У січні інший дрон здійснив вимушену посадку в Цюріхському озері. У цьому випадку аварійний парашут був розгорнутий правильно.

Swiss Post заявив BBC News: "Безпека — наш головний пріоритет. Саме тому Swiss Post зараз створює експертну раду. Вона буде вивчати всі процеси, пов'язані з управлінням ризиками і безпекою польотів дронов".

"З часом ми надамо більше інформації про цей процес, про вжиті заходи та відновлення польотів".

"Ми покладаємося на Matternet, як нашого технологічного партнера, і очікуємо, що механізми безпеки будуть працювати".

Насамперед, Swiss Post попросила стартап Кремнієвої долини про наступне: зміцнити канати парашута металевою опліткою; забезпечити дрон двома мотузками замість однієї; створити свисток, що попереджає людей про його присутність, більш гучним.

У Matternet заявили: "Це перший раз, коли у нас був збій в парашутній системі транспортного засобу. Ми ніколи не бачили такого збою в минулому, ні в наших великих випробуваннях, ні в комерційних операціях. Ми дуже серйозно ставимося до безпеки наших технологій".

"Ми відновимо роботу, як тільки Matternet і Swiss Post, FOCA [Федеральне відомство цивільної авіації] і наші клієнти в лікарнях у Швейцарії будуть задоволені застосуванням відповідних заходів безпеки".

Swiss Post початку випробування перенесення за допомогою дрона лабораторних зразків ще в 2017 році, і до теперішнього часу виконала близько 3000 успішних польотів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!