Головна Новини HI-tech технології Матеріали для будинків майбутнього вирощуватимуть на городах
commentss НОВИНИ Всі новини

Матеріали для будинків майбутнього вирощуватимуть на городах

Нова розробка допоможе створити будинки, придатні до будь-яких кліматичних умов

1 серпня 2019, 11:08 comments1207
Поділіться публікацією:
Матеріали для будинків майбутнього вирощуватимуть на городах

Архітектор Марія Вергопулу розробила концепцію микрожитла з біопластика, яке, як вона вважає, можна буде пристосувати до різних кліматичних умов. Її проект зайняв одне з призових місць у конкурсі Dezeen x MINI Living Future Urban Home Competition.

У своїй роботі британський архітектор уявляє собі "економічно і політично невизначене" майбутнє, в якому ресурси обмежені. Вона прогнозує, що це призведе до появи нового руху DIY (абревіатура від "Do IT Yourself", "Зроби сам") і різкого зростання інновацій, передусім у будівельних технологіях.

YPx5D8SAdDv_UxWJWKNk19mxE.jpg

Концепція Cocoon BioFloss передбачає створення кластерних будинків з біопластикового волокна, отриманого з рослин: соняшнику, картоплі або садових дерев. "Інгредієнти" для зведення будівель жителі будуть видобувати на своїх городах, а на кухні перетворювати їх на будівельні матеріали.

Кухня, за словами дизайнера, буде найважливішою частиною такого будинку – в ній буде розташовуватися лабораторія для виробництва біоволокна. Інші кімнати Вергопулу запропонувала розташувати навколо кухні, у тому числі керуючись ергономікою природного освітлення.

Основу екожитла буде становити дротяний каркас, на який наносяться шари біоволокна. Ними також треба буде облаштувати зсередини стіни будинку. Ця оболонка, на думку автора ідеї, забезпечить будівлі атмосферостійкість.

Hm_KaY8EYYIyYt-0jI4RgwXhp.jpg

За словами Вергопулу, завдяки своїй гнучкій структурі та сталому походженню новий будівельний матеріал "може бути пристосований для адаптації до багатьох місць і кліматичних умов". Архітектор сподівається, що будівельна галузь почне поєднувати інновації з турботою про довкілля і почне "думати поза межами традиційних методів виробництва і матеріалістичності".

Як повідомили "Коментарі", робот допоможе ефективно використовувати сонячне світло.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!