Головна Новини HI-tech технології В Японії створили "поїзд-кулю"
commentss НОВИНИ Всі новини

В Японії створили "поїзд-кулю"

Новий комфортний і швидкий поїзд був розроблений спеціально до Олімпійських Ігор 2020

2 серпня 2019, 10:34 comments9954
Поділіться публікацією:
В Японії створили "поїзд-кулю"

В Японії була продемонстрована нова версія надшвидкого поїзда, який буде використовуватися на залізничних коліях "Сінкансен". Слід відзначити, що новинка не зробила прорив в технічному питанні, однак обіцяє всім пасажирам принципово новий рівень комфорту.

Для початку слід пояснити, чим же є насправді легендарна залізнична мережа "Сінкансен". У перекладі з японської мови це слово означає "нова магістраль". На сьогоднішній день вона є мережею швидкісних залізниць, які обплутують майже всю країну. Належить це чудо інженерної думки компанії Japan Railways.

Перша лінія була відкрита ще в 1964 році, спеціально до літньої Олімпіади. Її протяжність становить 515 км. Тягнеться дорога від Токіо до Осаки. На ній знаходиться 17 станцій. Місцеві називають ці потяги — "поїзди-кулі" через надзвичайно високу швидкість.

Цікаво, що спочатку траса замислювалася, як залізниця для цілодобового перевезення пасажирів. Проте сьогодні "Сінкансен" ночами не працює. З 00 годин до 6 годин ранку вона закрита на технічне обслуговування. Огортає мережа високошвидкісних залізниць усю Японію, пов'язуючи між собою найбільші міста країни.

XlCPPMMvEOZZkpUrXDzMRNHrm.jpg

Траси розраховані на використання сучасних поїздів зі швидкістю руху 260 км/год. Не так давно Японія модернізувала всі старі лінії, в результаті чого вони стали підтримувати склади зі швидкістю руху до 285-320 км/ч. Модернізація і розвиток "Сінкансен" відбувається постійно. Відстань 515 км з урахуванням зупинок поїзд-куля проходить за 2.5 години. До 2020 року японці хочуть збільшити швидкість всіх ліній до 360 км/ч.

Новий поїзд N700S був зроблений спеціально до літньої Олімпіади 2020 року. Швидше попередників він не став. Навіть сьогодні більшість поїздів може їхати швидше, ніж дозволяє залізниця. Натомість, він став набагато красивішим і зручнішим для самих пасажирів. Головна частина новинки стала ще більше схожою на футуристичний автомобіль. Яскраво виражені передні крила були додані для поліпшення аеродинамічних якостей складу.

Новий N700S буде складатися всього з 12 вагонів, замість звичних японцям 16. Творці також заявили, що нове покоління поїздів стало набагато тихішим і економічнішим. Гранична швидкість такого потягу становить 320 км/ч.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Японії створили літаючі будинки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!