Головна Новини HI-tech роботи Науковою рубрикою в китайській газеті керує робот
commentss НОВИНИ Всі новини

Науковою рубрикою в китайській газеті керує робот

Журналісти задоволені першими успіхами роботизованого колеги

2 серпня 2019, 15:22
Поділіться публікацією:
Науковою рубрикою в китайській газеті керує робот

У четвер China Science Daily оголосила, що використовує програмне забезпечення для автоматичної генерації новин про останні відкриття з провідних світових наукових журналів.

Науковий репортер-робот під назвою "Сяоке" був створений журналыстами і дослідниками з Пекінського університету приблизно за півроку.

Це останній випадок, коли китайські новинні організації використовують алгоритми для створення контенту. За словами винахідників, Сяоке створив понад 200 історій на основі реферату англійською мовою і статей, опублікованих в таких журналах, як Science, Nature Cell і New England Journal of Medicine.

Перед публікацією автоматично згенеровані статті пройдуть рецензування. Група вчених і редактори газети будуть перевіряти вміст або надавати додаткову інформацію.

Чжан Минвэй, глава програми та заступник головного редактора газети, сказав, що винахідники зроблять Сяоке "міжвузівських вченим секретарем", щоб допомогти китайським вченим подолати мовні бар'єри і мати легкий і швидкий доступ до останніх наукових досягнень в англомовних виданнях.

Провідний дослідник Ван Сяоцзюнь з Пекінського університету, відповідальний за дизайн і технологію системи, підкреслив, що інструмент генерації контенту може зробити набагато більше, ніж переклад.

За словами Вана, Сяоке гарний у виборі складних слів і пропозицій, які можуть допомогти перетворити статті, повні заплутаних технічних термінів, прості і читабельні новинні повідомлення.

Інвестори заявили, що читачами текстів робота-репортера будуть не тільки професіонали, але і представники громадськості.

"Наукова звітність важлива для поширення інформації про відкриття та популяризації знань серед людей. Ручний огляд наукових репортерів дозволить роботизованим історій залучити більше людей", — сказав Чжан.

Як повідомляло видання "Коментарі", в Японії створили поїзд-кулю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!