Головна Новини HI-tech інтернет Google змушений відступити перед європейськими конкурентами
commentss НОВИНИ Всі новини

Google змушений відступити перед європейськими конкурентами

Знаменита пошукова система була змушена погодитися на альтернативу при встановленні пошукової системи на Android

5 серпня 2019, 16:44 comments1083
Поділіться публікацією:
Google змушений відступити перед європейськими конкурентами

Користувачам телефонів і планшетів на базі Android в Європейському Союзі буде надана можливість встановити одного з конкурентів Google в якості пошукового постачальника за замовчуванням.

Але щоб бути запропонованим в якості опції, пошуковим фірмам доведеться конкурувати за те, скільки платити Google, якщо користувачі вибирають їх.

Рішення запропонувати вибір при налаштуванні пристроїв було прийнято після того, як Європейська комісія оштрафувала Google за зловживання службовим становищем. Але один конкурент попередив, що в результаті користувачі можуть програти.

"Якщо підрядник отримає найвищу ціну, а не кращу пошукову систему, то користувач — найбільший невдаха", — сказав доктор Марк Аль-Хеймс, виконавчий директор Cliqz, пошукової фірми, що базується в Мюнхені, Німеччина. "Вибір повинен полягати у виборі самого приватного або інноваційного постачальника".

aP1OlaEI7zh3zg3GN4xb42mkI.jpg

Також повідомляється, що починаючи з 2020 року користувачам Android в Європейському економічному просторі — більш широкому ринку, ніж в ЄС — буде продемонстрований екран, на якому їм буде наданий вибір з чотирьох можливих постачальників пошуку для використання за замовчуванням на своїх пристроях.

Ряд параметрів пошуку буде відображатися у випадковому порядку на новому екрані вибору. Одним з таких варіантів завжди буде Google, але інші три будуть обрані з найбільш популярних компаній-конкурентів. Окремий процес торгів буде існувати для кожної країни.

Як повідомляло видання "Коментарі", дрони будуть контролювати дорожнє движние в Іспанії.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!