Головна Новини HI-tech роботи Робот побудував будинок за два дні
commentss НОВИНИ Всі новини

Робот побудував будинок за два дні

Роботу-мулярові знадобилося зовсім небагато часу для створення повноцінного будинку

6 серпня 2019, 11:06 comments2669
Поділіться публікацією:








Робот побудував будинок за два дні

Австралійський стартап Fastbrick Robotics розробив технологію автоматичної кладки цегли. Створений інженерами компанії робот на ім'я Hadrian 105 абсолютно самостійно здатний викласти 225 цеглин на годину, що в 4 рази перевершує швидкість роботи муляра-людини.

Розробники розмістили роботизовану руку-маніпулятор на гусеничному перевізнику важких вантажів. Процес роботи нагадує щось середнє між викладенням конвеєра і роботою 3D-принтера. Робот виконує задану тривимірну модель і самостійно викладає конструкцію будинку з цегли. Для цього він використовує 3D-систему автоматизованого проектування (САПР).

Робот-муляр здійснює розстановку цегли з точністю до напівміліметра, повідомляють у Fastbrick Robotics. Маніпулятор розставляє цеглу зі швидкістю 225 штук в годину, тобто виконує половину щоденного нормативу кращих мулярів.


У майбутньому компанія має намір створити пристрій, який зможе будувати цегляні будинки всього за два-три дні, але при цьому буде витрачати менше коштів і виконувати роботу більш якісно. Компанія вже приступила до створення прототипу роботизованого пристрою Hadrian X, який зможе викладати до 1000 цеглин стандартного розміру на годину. Цей обсяг у два рази перевищує щоденне вироблення одного муляра.

Ринок кладки цегли в Австралії, Британії, США та Канаді оцінюється в $12 млрд. Бум будівництва в Австралії призвів до зростання цін на послуги мулярів — викладка 1000 цеглин обходиться в $1500-2000. Нова технологія значно здешевить і прискорить процес будівництва цегляних конструкцій.

Як повідомляло видання "Коментарі", штучного інтелекту створили повноцінні руки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!