Головна Новини HI-tech інтернет Facebook спробував обвести навколо пальця британських парламентаріїв
commentss НОВИНИ Всі новини

Facebook спробував обвести навколо пальця британських парламентаріїв

Члени парламенту Великої Британії підозрює Facebook в спробі обдурити їх

1 серпня 2019, 16:27
Поділіться публікацією:
Facebook спробував обвести навколо пальця британських парламентаріїв

Британські парламентарії звинувачують Facebook в дачі показань, які суперечать свідченням американської технологічної компанії про скандал з Cambridge Analytica.

Керівництво Facebook повідомило депутатів, що вони дізналися, що дані користувачів були неправильно використані у звіті Guardian за грудень 2015 року. Але американський спостерігач заявив, що працівники Facebook виявили проблему трьома місяцями раніше.

Депутати хочуть отримати відповіді до середини серпня. Соціальна мережа заявила, що відповість "у свій час".

Минулого тижня Комісія з цінних паперів і бірж оштрафувала Facebook на 100 мільйонів доларів (82,6 мільйона фунтів) за оманливе розкриття інформації про обробку даних. Згідно з документом регулятора, рекламна команда Facebook описала Cambridge Analytica як "уривчасту (щонайменше) компанію з моделювання даних, яка глибоко проникла на наш ринок".

У документі також повідомляється, що співробітники попросили своїх начальників у вересні 2015 року розслідувати "можливу перевірку даних Facebook".

Тепер члени парламенту хочуть, щоб компанія пояснила, чому високопоставлені керівники Facebook наполягали на тому, щоб члени парламенту не знали про можливе неправильне використання даних Cambridge Analytica до грудня 2015 року. Депутати також хочуть знати, чому до 2018 року не було зроблено ніяких дій по ліквідації наслідків витоку особистих даних.

Нагадаємо, що Cambridge Analytica отримала дані мільйонів користувачів Facebook через онлайн-анкету, розроблену академіком Кембриджського університету Олександром Коганом.

Як повідомляли "Коментарі", Facebook був оштрафований на рекордно велику суму через порушення правил конфіденційності користувачів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!