Головна Новини HI-tech інтернет Соціальні мережі Twitter і Facebook видаляють проурядові аккаунти в Гонконзі
commentss НОВИНИ Всі новини

Соціальні мережі Twitter і Facebook видаляють проурядові аккаунти в Гонконзі

Всього за останній час було видалено близько тисячі акаунтів

20 серпня 2019, 10:41 comments1832
Поділіться публікацією:
Соціальні мережі Twitter і Facebook видаляють проурядові аккаунти в Гонконзі

Twitter і Facebook вжили заходів, щоб заблокувати кампанію по дезінформації щодо протестів в Гонконзі, яка була запущена урядом.

Twitter заявив, що він видалив 936 акаунтів, які використовувалися, щоб "сіяти політичну ворожнечу в Гонконзі".

Соцмережа заявила, що акаунти були створені на материковому Китаї і були частиною скоординованої спроби підірвати легітимність і політичні позиції протестного руху".

У свою чергу Facebook заявив, що після того, як його сповістив Twitter, він видалив "сім сторінок, три групи і п'ять облікових записів Facebook".

"Вони часто публікували повідомлення про місцеві політичні новини і проблеми, включаючи такі теми, як проходять акції протесту в Гонконзі", — заявив Натаніель Глейхер, голова політики кібербезпеки Facebook.

TKUxGBBzUW3-pXiq8EyMKUzsX.jpg

"Хоча люди, які стоять за цією діяльністю, намагалися приховати свою особистість, наше розслідування виявило зв'язок цих осіб з урядом Китаю".

На додаток до 936 конкретних облікових записів, в Twitter заявили, що 200 000 інших облікових записів, призначених для посилення дезінформації, були "завчасно" ліквідовані, перш ніж стали "по суті активними".

"Грунтуючись на наших інтенсивних розслідуваннях, — йдеться в заяві фірми, — у нас є надійні докази, які підтверджують, що це скоординована операція, підтримувана державою.

"Зокрема, ми визначили великі кластери облікових записів, які ведуть себе скоординовано, щоб посилити дезінформацію щодо протестів в Гонконзі".

Він додав: "Ми будемо продовжувати проявляти пильність, наглядаючи за цією мережею, й активно застосовуючи наші правила для публічного спілкування".

Як повідомляло видання "Коментарі", Китай стягує війська до кордонів Гонконгу.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!