Головна Новини HI-tech інтернет Китайська соціальна мережа TikTok піддається урядовій цензурі
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайська соціальна мережа TikTok піддається урядовій цензурі

Незалежність Тибету, протести на площі Тяньаньмень, група Фалуньгун - основні теми, які видаляються китайкими цензорами

26 вересня 2019, 13:46 comments1923
Поділіться публікацією:
Китайська соціальна мережа TikTok піддається урядовій цензурі

Газета Guardian заявляє, що соціальна мережа TikTok, що належить китайцям, піддає цензурі відео-матеріали, які політично чутливі для уряду Китаю. Видання заявило, що зробила такі висновки, переглянувши правила модерації сайту.

Протести на площі Тяньаньмень, незалежність Тибету і релігійна група Фалуньгун відносяться до забороненого або обмеженому вмісту, йдеться в заяві.

Рекомендації для модераторів охоплюють широкий спектр контенту, частина якого позначена як явне порушення і видаляється з сайту. Також частину контенту TikTok відзначає, як "видимий для себе", що означає, що він може залишатися активним, але його поширення серед інших обмежене.

Нагадаємо, що багато протестувальників були вбиті під час акцій протесту на площі Тяньаньмень в 1989 році. Будь-які повідомлення, які стосуються цих подій регулярно видаляються з інтернету китайськими цензорами.

Критика соціалістичної системи Китаю підпадає під загальну заборону критики політики і соціальних правил будь-якої країни. Заборона охоплює спотворення місцевої історії або інших країн.

Заборону на релігійні конфлікти включає згадки про Тибет і Тайвань, а також підбурювання до незалежності Північної Ірландії.

Повідомлення, які пропагують Фалуньгун, яка є забороненою групою в Китаї, відзначені як пряме порушення, в той час як згадки про незалежність Тибету, відносини Тайваню з Китаєм і площу Тяньаньмень відзначені як "видимі для себе".

Користувачам не повідомляють, що їх було повідомлення обмежено, тому що контент вважається конфіденційним, або просто тому, що він не вважається достатньо переконливим, щоб стати вірусним.

Соціальна мережа TikTok була запущена в Китаї в 2016 році під ім'ям Douyin і швидко зросла до 100 мільйонів користувачів. У 2017 році Bytedance придбала Musical.ly, ще один музичний відео-додаток. Тоді кількість користувачів збільшилася до 30 мільйонів осіб. На початку цього року TikTok мав півмільярда активних користувачів, 40% з яких були за межами Китаю.

Відеоролики, створені в програмі, зазвичай не довші 15 секунд і популярні почасти тому, що вони дозволяють додавати розумні ефекти в стилі кіностудії.

Як повідомляло видання "Коментарі", Китай запроваджує систему розпізнавання облич на станціях метро



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!