Головна Новини HI-tech інтернет Китайський додаток TikTok становить загрозу для національної безпеки США
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайський додаток TikTok становить загрозу для національної безпеки США

Американські сенатори закликали спецслужби належним чином оцінити загрозу, витікаючу від китайських додатків

25 жовтня 2019, 14:19 comments1996
Поділіться публікацією:
Китайський додаток TikTok становить загрозу для національної безпеки США

Відео-додаток TikTok, в якому мільйони підлітків публікують комедійні скити, стикається зі зростаючою негативною реакцією в США. Американські правники попереджають, що додаток може представляти загрозу для національної безпеки, і закликають регуляторів і спецслужби розслідувати зв'язки TikTok з Китаєм.

Сенатори Чак Шумер і Том Коттон хочуть, щоб розвідувальне співтовариство США оцінило ризики для національної безпеки з боку TikTok і інших платформ, що належать Китаю. Вони заявили, що такі програми можуть бути використані для стеження за громадянами США або стати об'єктами кампаній іноземного впливу, таких як втручання Росії у президентські вибори 2016 року в США.

Додаток TikTok, який належить компанії Bytedance, що базується в Пекіні, стала одним з небагатьох китайських додатків для соціальних мереж, які завоювали популярність у західних країнах.

В минулому кварталі додаток було завантажено 177 мільйонів разів, що на 4% менше порівняно з аналогічним періодом минулого року, згідно з даними компанії Sensor Tower. Але це другий по завантаженості додаток в світі, відразу за платформою обміну повідомленнями Facebook (FB) WhatsApp. В минулому кварталі вона також принесла 40 мільйонів доларів доходу в магазині додатків для iOS і зібрала близько 100 мільйонів користувачів у Сполучених Штатах. TikTok недоступний в Китаї, хоча ByteDance володіє місцевою версією програми під назвою Douyin.

Як повідомляло видання "Коментарі", китайська соціальна мережа TikTok піддається урядовій цензурі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!