Головна Новини HI-tech інтернет Соціальна мережа TikTok зазнала судового позову у США
commentss НОВИНИ Всі новини

Соціальна мережа TikTok зазнала судового позову у США

Студентка каліфорнійського університету стверджує, що соціальна мережа незаконно опублікувала її відео

3 грудня 2019, 10:38 comments1670
Поділіться публікацією:
Соціальна мережа TikTok зазнала судового позову у США

Додаток для обміну відео TikTok зазнав судового позову в США. У ньому стверджується, що він передавав "величезну кількість" користувацьких даних в Китай без згоди користувачів.

Соціальна мережа TikTok, яка належить пекінській компанії ByteDance, створила активну базу прихильників у США. Вона має близько півмільярда активних користувачів по всьому світу. TikTok дає можливість користувачам робити короткі відео та накладати на них музику, а потім ділитися ними зі своїми підписниками. Компанія раніше заявляла, що не зберігає дані користувачів з США на китайських серверах.

Однак на сьогоднішній день платформа стикається з тиском в Північній Америці через проблеми збору даних та цензуру. У позові, поданому в каліфорнійський суд, стверджується, що TikTok "таємно передавав на сервери в Китаї величезну кількість приватних та ідентифікуючих особу даних користувача". Стверджується, що дані можуть бути використані для ідентифікації, профілювання та відстеження користувачів в США "зараз і в майбутньому".

Позивача звуть Місті Хонг. Вона студентка каліфорнійського університету. Хонг стверджує, що вона завантажила додаток в цьому році, але не створила аккаунт. Кілька місяців тому фірма створила для неї обліковий запис та "потайки" взяла чернетки відео, які вона створила, але ніколи не збирався публікувати. Дані були відправлені на два сревера в Китаї за підтримки Tencent і Alibaba. У позові також стверджується, що TikTok несправедливо отримує прибуток від "секретного збору" приватних даних, використовуючи ці дані для отримання величезних доходів і прибутку від цільової реклами".

В останні роки зросла популярність платформи, в основному серед людей до 20 років. Поряд з швидким розширенням зросли побоювання, головним чином в США, з приводу можливості порушення конфіденційності користувачів. Американські законодавці чинять тиск на компанію, щоб з'ясувати звинувачення в тому, що вона працює на китайську державу. Компанія повідомила, що всі користувальницькі дані в США зберігаються в Сполучених Штатах, а резервна копія — у Сінгапурі. TikTok також використовує аналогічну, але окрему версію програми в Китаї, відому як Douyin.

Як повідомляло видання "Коментарі", компанії Apple і TikTok відмовилися свідчити перед Конгресом США.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!