Головна Новини HI-tech інтернет Іран, Туреччина і Болгарія залишилися без Інтернету через пошкоджені кабелі
commentss НОВИНИ Всі новини

Іран, Туреччина і Болгарія залишилися без Інтернету через пошкоджені кабелі

Розірвані оптоволоконні кабелі стали причиною втрати Інтернету в Ірані, Туреччині та Болгарії

20 грудня 2019, 10:42 comments2191
Поділіться публікацією:
Іран, Туреччина і Болгарія залишилися без Інтернету через пошкоджені кабелі

Розірвані оптоволоконні кабелі в четвер порушили доступ до Інтернету у деяких частинах Східної Європи, Ірану та Туреччини. Проблема, яка тривала близько двох годин, була викликана одночасним фізичним обрізанням декількох оптоволоконних кабелів. Це досить незвичайна ситуація.

Google заявив, що її послуги були недоступні в регіоні близько тридцяти хвилин. Компанія запропонувала інтернет-провайдерам підключитися до інших серверів, щоб "обійти проблему". У своїй заяві компанія звинуватила в події "множинні одночасні скорочення волокон", що трапляється дуже рідко.

Моніторинг BBC підтвердив, що доступ в Інтернет в Болгарії, Ірані і Туреччині був порушений приблизно на дві години в четвер вранці. Саджад Бонабі, директор компанії "Інфраструктура зв'язку Ірану", розповів, що сталося відразу два розрізи, один між Іраном і Бухарестом, а інший — на лінії в Мюнхен. Це порушило рух на одному з основних оптоволоконних кабелів в регіоні. Але Бонабі сказав, що його було перенаправлено на "здорові" зв'язки у західному та південному Ірані.

Ніяких пояснень того, що сталося, поки немає. Google повідомив BBC, що опублікує повний звіт про інцидент в найближчі тижні.

Слід зазначити, що випадки, коли міжнародні інтернет-кабелі були помилково обрізані, вже траплялися раніше. У 2011 році 75-річна жінка зізналася, що пошкодила волоконно-оптичні кабелі, що зв'язують Грузію з Вірменією, коли збирала мідь. У 2018 році під час будівництва нової лікарні випадково було перерізано волоконний зв'язок в Оркнейських островах.

Як повідомляло видання "Коментарі", супутникові знімки Google охоплюють 58 мільйонів квадратних миль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!