Головна Новини HI-tech інтернет Google Chrome допоможе уникнути набридливих повідомлень
commentss НОВИНИ Всі новини

Google Chrome допоможе уникнути набридливих повідомлень

Оновлена версія Google Chrome за замовчуванням блокує спливаючі вікна на веб-сайтах

9 січня 2020, 18:08 comments2838
Поділіться публікацією:
Google Chrome допоможе уникнути набридливих повідомлень

Майбутня нова версія Google Chrome націлена на те, щоб назавжди вимкнути докучливі запити про повідомлення. Google повідомив, що Chrome 80 за замовчуванням блокує такі спливаючі вікна. Це означає, що користувачі можуть спокійно перебувати в Інтернеті, не дратуючись при кожному відвідуванні нового сайту. Випуск Chrome 80 запланований на 4 лютого.

У блозі Google, в якому оголошується про випуск Chrome 80, зазначається, що оновлення включає в себе "більш тихий користувальницький інтерфейс, який зменшує кількість запитів на дозвіл повідомлень".

У повідомленні Google додано, що повідомлення є "частою скаргою" для багатьох користувачів, оскільки значна кількість веб-сайтів відображає дозвіл на повідомлення при першому відвідуванні користувача, а не в контекстуально важливі моменти. Це робить роботу в Інтернеті незв'язаною. Нова функція буде приховувати запити про повідомлення для користувачів Chrome, які зазвичай відхиляють такі запити. Також вона автоматично блокує запити на сайтах з дуже низьким рівнем згоди.

Ця новина не стане сюрпризом для користувачів Mozilla Firefox, який відключив спливаючі вікна у Firefox 72, випущеному раніше на цьому тижні. Хоча спливаючі вікна не з'являються в більш нових версіях Firefox, повідомлення, як і раніше працюють. Вони приховані під значком у рядку URL-адреси, а не відображаються на сторінці, яку відвідує користувач.

Як повідомляло видання "Коментарі", розширення Google Chrome використовує шкідливий код.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!