Головна Новини HI-tech інтернет В Україні почали розподіл частот у діапазоні 900МГц для 4G
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні почали розподіл частот у діапазоні 900МГц для 4G

Українці повинні отримати доступ до мобільного інтернету в будь-якій точці країни

22 січня 2020, 00:21 comments3012
Поділіться публікацією:
В Україні почали розподіл частот у діапазоні 900МГц для 4G

Мобільні оператори в Україні почали ділити 4G-частоти для повсюдного інтернету. Про це написала на своїй сторінці у Facebook помічниця голови Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) Богдана Півень.

Богдана Півень зазначила, що рішення операторів "Київстар", Vodafone Ukraine, lifecell дало формальний старт рефармынгу (процедура заміни використовуваної радіотехнології на виділених оператора зв'язку радіочастотах, – ред.) в діапазоні 900 МГц. Вона повідомила, що оператори одночасно подали заява для розподілу частот LTE 900, а також вони передали необхідні для переоформлення 4G-ліцензій документи.

Уряд має найближчим часом внести зміни в План використання радіочастотного ресурсу, а також внести всі необхідні зміни для відкриття діапазону так званих низьких частот для технології LTE.

Богдана Півень зазначила, що це у майбутньому дозволить українцям користуватися інтернетом не тільки у великих містах, але й у невеликих населених пунктах.

Раніше "Коментарі" писали, що оператор мобільного зв'язку "Київстар" збільшив територію покриття 4G. Тепер покриття нового покоління існує у восьми областях України. Мова йде про Волинську, Дніпропетровську, Житомирську, Закарпатську, Кіровоградську, Львівську, Одеську та Херсонську області.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!