Головна Новини HI-tech інтернет Коронавірус уповільнив розвиток технології 5G
commentss НОВИНИ Всі новини

Коронавірус уповільнив розвиток технології 5G

Уповільнення розгортання 5G-інтернету в Китаї може призвести до зниження темпів по всьому світу

17 лютого 2020, 17:40 comments1983
Поділіться публікацією:
Коронавірус уповільнив розвиток технології 5G

Безперервне поширення коронавіруса ставить під загрозу глобальні ланцюжки поставок електроніки, підвищуючи ймовірність того, що заплановане розгортання бездротової мережі 5G може опинитися під загрозою.
Загроза припинення виробництва в Китаї особливо тривожна, враховуючи глобальну залежність країни від лідерів 5G. Насамперед мова йде про Huawei, яка створює інфраструктуру для інтернет-покриття наступного покоління. Наприклад, базові станції та обладнання мережі радіодоступу 5G. До спалаху коронавіруса ринкові аналітики прогнозували, що до 2024 року ринок мережевого обладнання 5G складе 21 млрд доларів. Ці оцінки в даний час були підірвані порушеннями в глобальному ланцюгу поставок електроніки, викликаними епідемією.
Якщо в Китаї відбудеться уповільнення виробництва, це, ймовірно, вплине не тільки на постачальників мікросхем, але і на компанії, які закуповують великі об'єми мікросхем для виробництва кінцевих продуктів. Це стосується також постачальників послуг з електронного виробництва і виробників оригінального дизайну.
Раннім індикатором збоїв в ланцюжку поставок 5G є поточне зниження виробництва дисплеїв. За оцінками аналітиків, виробництво дисплеїв в лютому скоротиться на цілих 25 відсотків, оскільки брак компонентів починає давати про себе знати. Виробництво дисплеїв відновилося 3 лютого, але обмеження на поїздки забарили повернення працівників на свої місця.
Одним з факторів назване також скасування найважливішого галузевого заходу — виставки MWC 2020 — через спалах коронавіруса. Два провідних світових постачальника однокристальних систем для смартфонів — Qualcomm і MediaTek — вже висловили серйозну стурбованість і переглянули свої цільові показники поставок SoC з підтримкою 5G у бік пониження.
Як повідомляло видання "Коментарі", формувати 5G-покриття у В'єтнамі будуть військові.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!