Головна Новини HI-tech гаджет "Розумні" окуляри дозволять керувати комп'ютером без допомоги рук
commentss НОВИНИ Всі новини

"Розумні" окуляри дозволять керувати комп'ютером без допомоги рук

Компанія GWD Bio Intelligence розробила окуляри, які допоможуть керувати курсором за допомогою повік

11 жовтня 2019, 14:50 comments3079
Поділіться публікацією:
"Розумні" окуляри дозволять керувати комп'ютером без допомоги рук

Не дуже зручно користуватися комп'ютером, коли руки чимось зайняті. Або в тому випадку коли вони забруднені кремом від тістечок або машинним маслом. Компанія GWD Bio Intelligence пропонує вирішити цю проблему, використовуючи "розумні" окулярів під назвою HiiDii Glasses. Вони реагують на рухи голови і моргання, що дозволяє керувати курсором на комп'ютері.

В оправу HiiDii Glasses вставляється звичайне скло або лінзи для корекції зору. Головна особливість полягає в дужках окулярів: акселерометри за правим вухом стежать за рухом голови користувача, а сенсори в носових опорах відстежують рухи шкіри, що виникають від моргання очима. Система не буде реагувати на звичайні рухи повік. Однак, якщо користувач моргне повільніше, ніж зазвичай, система буде розпізнавати це як дію.

Окуляри HiiDii Glasses можуть взаємодіяти з комп'ютерами і ноутбуками на операційних системах Windows і macOS і з планшетами та мобільними телефонами на базі Android. Однієї години зарядки літій-полімерного акумуляра через USB роз'єм вистачить, щоб автономність пристрою становила десять годин. Ціна такого гаджету становить $ 69 (≈ ₴ 1700). Після завершення кампанії, ціна складе $ 189 (≈ ₴ 4640).

Як повідомляло видання "Коментарі", Facebook розробляє окуляри для заміни смартфона.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!