Головна Новини HI-tech гаджет В Іспанії створили футболку, здатну заряджати смартфони
commentss НОВИНИ Всі новини

В Іспанії створили футболку, здатну заряджати смартфони

Іспанські вчені за підтримки італійських колег створили футболку, яка зможе заряджати смартфони та інші невеликі гаджети

25 листопада 2019, 11:24 comments1760
Поділіться публікацією:
В Іспанії створили футболку, здатну заряджати смартфони

Дослідники з Наукового коледжу Університету Малаги (UMA, Іспанія) розробили недорогу футболку, яка генерує електрику. Цей ефект досягається завдяки різниці між температурою тіла і навколишнім середовищем. Для цього використовується спеціальна тканини, яку іспанці розробили спільно з Італійським інститутом технологій в Генуї (IIT).

Його матеріал складається з води, етанолу, отриманого з шкірки томатів, і вуглецевих наночастинок. При нагріванні суміш стає м'якою і прилипає до шару бавовни, набуваючи електричних властивостей, аналогічних властивостям телуру, германію або свинцю.

В даний час група вчених на чолі з італійським дослідником П'єтро Катальді веде роботу по створенню пристроїв, які можна вбудовувати в текстиль. У майбутньому на їх основі можна буде виготовити, наприклад, футболку, здатну відображати світло або заряджати невеликі гаджети.

Цим можливості електронних тканин не обмежені. В майбутньому матеріал може знайти застосування в біомедицині та гнучкій робототехніці.

Як повідомляло видання "Коментарі", британські ігрові автомати оснастили штучним інтелектом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!