Спеціальні навушники попередять про наближення транспорту

У США розробили спеціальні навушники, які допоможуть уникнути зіткнення з транспортним засобом

Мало того, що багато людей ходять по вулиці, не відриваючись від смартфонів, але багато з них також мають навушники, через що не чують шум автомобілів. Саме тому вчені розробляють навушники, які попереджають своїх власників про наближення транспортних засобів.

Перш за все, вже є пристрої з мікрофонами, які заглушають музику в навушниках при виявленні досить гучних шумів. Однак на жвавій міській вулиці вони будуть постійно спрацьовувати, навіть якщо користувач не піддається небезпеці. Крім того, до того часу, коли людина зрозуміє, що його музика була приглушена, може бути занадто пізно.

Абсолютно нові навушники розробляються вченими з Інституту даних Колумбійського університету, які працюють з колегами з Університету Північної Кароліни і нью-йоркського коледжу Барнард.

Поточний прототип містить кілька мініатюрних мікрофонів, які виявляють звук в усіх напрямах навколо користувача, передаючи аудіодані в додаток на основі машинного навчання на його смартфон. Цей додаток, у свою чергу, в кінцевому підсумку зможе порівняти всі поточні звуки з тими, на яких воно було "навчено", виявляючи будь-які шуми, пов'язані з транспортними засобами, що швидко наближаються. Коли такі звуки виявляються, пристрій попереджає користувача за допомогою особливої звукової сигналізації, яка спеціально розроблена для привернення уваги в хаотичному середовищі.

За повідомленнями, вся система споживає дуже мало енергії батареї і повинна бути недорогою у виробництві. Зараз вона проходить випробування як в лабораторії, так і на вулицях Нью-Йорка.

Як повідомляло видання "Коментарі", виробництво електроскутерів Unicorn припинилося через занадто великі витрати на ракеламу в Facebook.