Головна Новини HI-tech гаджет Створено жилет, який показує настрій собаки
commentss НОВИНИ Всі новини

Створено жилет, який показує настрій собаки

Японці створили спеціальний жилет, який може вимірювати частоту серцебиття у собак

8 січня 2020, 17:40 comments1628
Поділіться публікацією:
Створено жилет, який показує настрій собаки

Власники собак часто відчувають особливий емоційний зв'язок зі своїми пухнастими друзями, але новий жилет пропонує власникам точно зрозуміти, що думає їхній вихованець. Портал CNET повідомляє, що японська компанія Langualess створила кліпсу Inupathy, яка вимірює частоту серцевих скорочень собаки. Вона була продемонстрована на цьому тижні на виставці побутової електроніки CES 2020 в Лас-Вегасі, а запуск в США запланований на кінець цього року.

Жилет аналізує частоту серцевих скорочень і прогнозує емоційний стан тварини, відображаючи його в колірній формі на жилеті. Дані отримані завдяки тестам на реальних собаках — тваринам давали ласощі і вимірювали частоту серцевих скорочень. Жилет передає дані в програму, що дозволяє власникам відстежувати емоційний стан своєї собаки з плином часу. Якщо жилет показує синє світло, тварина розслаблена. Червоне світло показує хвилювання.

zbHAcOR9oYkSSFBrfFOg6IiUA.jpg

Дослідження, проведене в минулому році, показало, що люди можуть "читати" емоції собак, але здатність розпізнавати їх набувається з віком і досвідом. Дослідники запросили для участі в експерименті 89 дорослих учасників і 77 дітей. Їм дали фотографії собак, шимпанзе і людей, і попросили їх оцінити, наскільки персонажі на картинках демонструють щастя, смуток, гнів або страх. Експеримент показав, що літні люди краще розпізнавали емоції собак.

Як повідомляло видання "Коментарі", вчені знайшли спосіб, як заряджати гаджети від тепла людського тіла.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!