Головна Новини HI-tech гаджет Смарт-окуляри Google адаптують для сліпих і слабозорих
commentss НОВИНИ Всі новини

Смарт-окуляри Google адаптують для сліпих і слабозорих

"Розумні" окуляри використовують штучний інтелект, щоб сліпі люди могли орієнтуватися в просторі

14 березня 2020, 03:00 comments3567
Поділіться публікацією:








Смарт-окуляри Google адаптують для сліпих і слабозорих

Голландський стартап об'єднався з Google Glass, щоб створити набір окулярів на основі штучного інтелекту, які допомагають сліпим і слабозрячим людям бачити. Окуляри витягують візуальну інформацію з зображень людей, речей і громадського транспорту, а потім говорять про них вголос. "Розумні" окуляри можуть читати текст з книг, називати друзів, аналізуючи їх особи, і описувати оточення, таке як знаки поїздів і небезпеки на вулицях.

Власник може використовувати окуляри, щоб прочитати рецепт з кулінарної книги, дістатися до продуктового магазину, знайти інгредієнти на полицях, а потім повернутися додому, щоб приготувати страву. Подивіться, як це працює у відео нижче.

Інструмент був розроблений Envision, компанією, що базується в Гаазі. Envision стверджує, що це найбільш швидке і точне розпізнавання тексту (OCR), здатне читати будь-який текст на більш ніж 60 мовах, написаних на будь-якій поверхні, від харчових етикеток до рукопису.


Попередні замовлення на "розумні" окуляри почалися сьогодні за зниженою стартовою ціною в 1699 доларів. Вони почнуть продаватися за ціною 2099 доларів, як тільки в серпні 2020 року почнуться поставки.

Як повідомляло видання "Коментарі", Alphabet заявив про відновлення продажів Google Glass.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

comments

Новини партнерів


Новини

?>
Підписуйтесь на повідомлення, щоб бути в курсі останніх новин!