Популярна гра Minecraft залишиться зі старою графікою

Оновлення виявилися занадто складними для різних пристроїв

Minecraft буде зберігати свій блоковий зовнішній вигляд у найближчому майбутньому, оскільки плани по оновленню графіки скасовуються.

У заяві компанії Mojang, розробника Minecraft, кажуть, що вони завершили розробку так званого графічного пакету Super Duper для гри. Пак дав би грі реалістичні текстури, світлові ефекти і всебічну кращу графіку. Пакет виявився "дуже технічно складним", тому був відкинутий.

План зробити Minecraft більш реалістичним був представлений в 2017 році на ігровій виставці E3. Амбітний план полягав у тому, щоб зробити завантажуваний додаток, який майже покінчив би з базовим блоковим зовнішнім виглядом масової гри.

У 2017 році в Mojang заявили, що компанія створить додаток для версії Minecraft для Xbox, який дозволить запускати гру з роздільною здатністю 4K на консолі.

Спочатку надбудова Super Duper повинна була з'явитися восени 2017 року, але дата випуску була перенесена на 2018 рік, а потім повністю скасована в 2019 році, оскільки вимоги технічні оновлення виявилися надто великими.

Компанія розробник оголосила наступне: "Ми розуміємо, що це розчаровує декого з вас: у Super Duper був великий потенціал як всередині, так і за межами студії - але, на жаль, ми не задоволені тим, як пакет працює на різних пристроях".

У Mojang додали, що не закінчили з поліпшенням зовнішнього вигляду Minecraft на різних ігрових гаджетах і що скоро поділяться додатковою інформацією про цю роботу.

Як сообищало видання "Коментарі", готується вихід нової частини гри Need for Speed.